Lenf Drenaj

Lenf Drenaj

Yoğun tempo, düzensiz ve yanlış beslenme alışkanlıkları bize ödem, fazla kilolar ve selülit olarak geri dönüyor. Günümüzde pek çok insanın karşı karşıya olduğu bu problemlerle mücadele edebilmenin bazı yolları var elbette. Ancak kişiler gündelik yaşamlarından taviz vermeden aynı sonuca ulaşabilecekleri daha kolay ve basit yöntemleri tercih ediyorlar. Lenf drenaj da bu doğrultuda öne çıkan en etkili yöntemler arasında yer alıyor.

Lenf Drenaj Nedir?

Lenf drenaj bu amaçla tasarlanmış bir cihaz kullanılarak yapılan masajı ifade eder. Lenf drenaj masajı olarak da adlandırılan bu yöntem ile bölgesel zayıflama ve kiloya neden olan ödemlerin idrar yoluyla vücuttan atılması hedeflenmektedir.

Lenf Drenaj Masajıyla;

  •  Uygulama esnasında parçalanan yağlar lenf sistemine aktarılır ve buradan da dışarı atılır.
  •  Bu yöntem aynı zamanda dolaşım sistemini düzene sokar ve hücrelere olan kan akışının daha düzenli olmasını sağlar.
  •  Selülitlerle mücadele eder. Daha sıkı ve estetik bir cilt görünümüne sahip olabilmeye olanak tanır.

Lenf Düğümü Nedir?

Lenfler, vücudumuzun bağışıklık sisteminin önemli bir bölümünü oluşturur. Küçük fasulye biçiminde olan lenf nodülleri, kan içerisinde bulunan zararlı maddeleri filtreleyerek, vücudun bu zararlılarla daha etkin bir şekilde mücadele etmesine yardımcı olur.

Lenf Drenaj Masajı Nasıl Yapılır?

Lenf drenaj masajı, lenf drenaj makinesi ya da el ile yapılabilir. Ancak el ile yapılan masajların etkisi daha düşük olduğu için, çoğu zaman makine tercih edilir. Lenf Drenaj uygulamasında vücut tamamen sarılır ve makine çalıştırılır. Bu cihaz aşağıdan yukarıya doğru düzenli aralıklarla basınç uygular ve drenaj işlemini gerçekleştirir. Uzmanların öngörüsü doğrultusunda, bu işlem haftada 2 ila 3 kez rahatlıkla uygulanabilir.

Lenf Düğümleri Nerede?

Lenf nodülleri, lenfatik damarlar boyunca vücuda dağılmış haldedirler. İnsan vücudunda yaklaşık olarak 500 ila 1000 civarı lenf düğümleri bulunur. Filtre işlevi gören bu düğümlerin organlara yakın bölgelerde olanlarına visseral; vücut boşluklarında yer alanlarına da parietal lenf düğümü adı verilir.

Lenf Drenaj Kimlere Uygulanmaz?

Lenf drenajın zararları yok denilebilecek düzeydedir. Normal şartlar altında bu masaj her birey için uygundur. Ancak bazı özel durumlara sahip kişilerde bu masajın yapılmaması gerekir. Lenf drenaj masajının uygulanmaması gereken kişiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Gebeler ve gebelik riski olanlar,
  • Kemoterapi tedavisi alan kanser hastaları,
  • Yüksek tansiyon ve diyabet hastası olanlar,
  • Kemik erimesi rahatsızlığı bulunanlar,
  • Yeni cerrahi müdahale geçirmiş olanlar,
  • Obezite problemi olan kişiler,
  • Aşırı alerjen bir cilde sahip olanlar,
  • Kalın ve yüzeye yakın kılcal damarlara sahip olanlar.

Lenf Drenaj Kaç Seans Olmalı?

Lenf masajı hafif bir uygulama olduğu için, haftada 3 seansa kadar yapılabilir. Ancak lenf drenaj faydaları tam olarak ortaya çıksın isteniyorsa, normal vakalarda 8 seansa kadar devam edilmesini öneriyoruz. Daha ileri vakalarda ise uzmanlarımızın belirleyeceği seans sayısı kadar uygulama sürdürülür.

Lenf Drenaj Varise İyi Gelir Mi?

Lenf drenaj masajı vücuttaki ödemlerin atılmasını ve dolaşım sisteminin düzene girmesini sağlar. Bu sayede, bölgesel kilo verme ve selülit tedavisinin yanı sıra varislerin tedavisinde de kullanılabilir. Düzenli bir şekilde lenf drenaj seanslarına devam eden bireylerde, cerrahi müdahaleye gerek kalmadan varis problemi ortadan kaldırılabilir.

Lenf Drenaj Ağrılı / Acılı Bir Tedavi Midir?

Ödem atma makinası ile yapılan lenf drenaj işlemi, herhangi bir acı ya da ağrı meydana gelmesine neden olmaz. Oldukça basit olan bu işlem, 16 yaş ve üzerindeki her bireye uygulanabilir. Lenf drenaj öncesi sonrası için ekstra bir hazırlık ya da tedbir gerekmez. Uygulamadan hemen sonra bireyler gündelik yaşamlarına devam edebilirler.

Lenf Drenajın Yan Etkisi Var Mıdır?

Lenf drenaj acısız olduğu kadar da yan etkisizdir. Kemoterapi alan kanser hastaları, gebeler ve gebelik riski olanlar, yüksek tansiyon ve diyabet hastası olanlar, kemik erimesi sorunu bulunanlar ve yakın zamanda cerrahi müdahale yapılmış olanlar dışında herkese gönül rahatlığı ile uygulanabilir. Sayılan gruplarda yer alan kişilerde ise çeşitli olumsuz etkiler meydana gelebileceği için, bu yöntem önerilmez.

Lenf Drenaj Masajı Kilo Verdirir Mi?

Lenf drenaj yöntemi, vücutta biriken ödemlerin atılmasını sağlar. Bu da doğal olarak bir zayıflama etkisi yaratır. Lenf drenaj ile zayıflayanlar oldukça fazladır. Drenaj uygulaması, kilo vermeyi birden farklı yolla sağlar:

  • Sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına yardımcı olur.
  • Düzenli sindirim ise kilo almayı engeller.
  • Kiloya neden olan ödemlerin ve şişkinliğin giderilmesini sağlar.
  • Ayrıca yağ tabakalarının parçalanmasına ve idrar yoluyla vücuttan atılmasına da olanak tanır.
  • Metabolizma üzerinde de drenaj masajının hızlandırıcı etkisi bulunur. Hızlı metabolizma da kilo vermeyi sağlar.

Kampanyalardan Haberdar olmak İçin şimdi kaydol